Ademwerk

Adem is leven. Letterlijk. Want als je stopt met ademen, stopt je lijf met leven. Je ademhaling is ook een directe weerspiegeling van hoe je jezelf voelt. Adem je snel, oppervlakkig en hoog in de borst (de meeste mensen), dan voel je je vaker onrustig en gestresst. Dit is logisch want je activeert hiermee je zenuwstelsel. Door middel van je ademhaling geef je dus constant seintjes aan je brein door. Die leiden tot ontspanning, maar ook tot een bevries/vecht of vlucht gevoel. Een goede rustige adem zorgt voor meer energie, minder stress en prikkelbaarheid, afvalstoffen die goed afgevoerd worden, minder kans op hartproblemen en minder darmklachten.

Het doel van Ademwerk is per persoon verschillend. Dit is wat de meeste deelnemers aangeven:

  • Beter inzicht verkrijgen in mijzelf en in wat voor mij belangrijk is
  • Verwerken van trauma en emoties
  • Loslaten van spanning en stress waardoor je je vrij van zorgen, gelukkig en goed voelt 

Beter inzicht verkrijgen in mijzelf en in wat voor mij belangrijk is
Ademwerk kan worden ingezet om een beter inzicht te verkrijgen in jezelf en in wat voor jou belangrijk is. Tijdens een ademsessie kunnen antwoorden of nieuwe inzichten naar boven komen en kun je in contact komen met je intrinsieke behoeftes.
Deelnemers ervaren dit als een ontdekkingsreis vanuit het eigen gevoel en als een loskomen van verwachtingspatronen vanuit de maatschappij of henzelf.  

Verwerken van trauma en emoties
Door het beoefenen van breathwork kun je beter in contact komen met jouw gevoelens, onderliggende emoties en misschien wel onverwerkte trauma’s. Tijdens een breathwork sessie word je uitgenodigd om je hiervoor open te stellen, deze aspecten te doorvoelen en liefdevol aandacht te geven. Breathwork wordt daarom als zelfheling ervaren.

Loslaten van spanning en stress waardoor je je vrij van zorgen, blij en goed voelt
Veel deelnemers voelen zich na een breathwork sessie vaak licht en vrij van zorgen en spanning. Na een ademsessie ontstaat er meer ruimte in je hoofd en hart, ervaar je meer rust, waardoor je een kalme, evenwichtige gemoedstoestand bereikt die je in een staat van ultieme gelukzaligheid en ‘bliss’ kan brengen.

Wat is de kracht van Ademwerk?

De krachtige en effectieve ademhalingstechniek brengt je snel, soms al na 15 minuten, in een andere staat van bewustzijn. Sommige deelnemers geven aan dat ze dezelfde ervaring hebben als na een Ayahuasca ritueel. Je kunt minder stress, ultieme ontspanning, meer verbinding met jezelf en dankbaarheid ervaren. Ademwerk helpt ook bij het loslaten van angst en verdriet en het doorbreken van mentale, fysieke en emotionele blokkades.

Waarom zou je het willen?

·         De energie in je lijf kan door deze techniek vrij stromen, blokkades kunnen worden opgeheven

·         Het kan ervoor zorgen dat bepaalde fysieke klachten verdwijnen

·         Je wordt rustiger, minder gestresst, komt meer ‘in je lijf’ en maakt je minder zorgen

·         Het is een kans op verwerken van trauma en pijnlijke onbewuste ervaringen

·         Het kan je nieuwe inzichten geven en op nieuwe ideeën brengen 

·         Je komt makkelijker in contact met je ware aard en werkelijke verlangens

Ervaringen

  • Er lijkt van alles getransformeerd te zijn, maar kan nog niet benoemen wat precies. Ik voel me anders.
  • Ik ben onder de indruk van hoe dit ging, ontroerd ook. Ik voel ontlading en ontspanning.
  • Ik heb geen idee wat er allemaal precies gebeurd is, het lijkt wel alsof ik in een droom of meditatie zat maar ik voel me nu toch een partij lekker!
  • Ik vond het wat spannend, kwam er daardoor niet helemaal in, maar dat geeft eigenlijk niks want ik heb in ieder geval een uur mijn lijf aandacht gegeven en mijn spierspanning kunnen ontladen. Ik wil het eigenlijk wel nog een keer doen. Nu weet ik wat er gaat gebeuren. 

 

WERKWIJZE ADEMSESSIE STUDIO PUUR

De werkwijze is vrij simpel. Je neemt in de praktijk plaats op het matras. We starten met een visualisatie en gedurende een anderhalf uur word je in verschillende fasen en op muziek begeleid om sneller en dieper te ademen volgens de verbonden ademhaling. Dat betekent dat je geen pauzes inlast: Je ademt diep in en ademt meteen diep weer uit en meteen weer in. Etcetera. Via je mond. De muziek zal je aanmoedigen om verschillende ervaringen door te maken. Ik zit aan je zijde ter ondersteuning van jouw proces, jouw innerlijk werk. We noemen dat space holding. Ik help je met vragen, ik ondersteun je lijf extra door aanraking en ben er als je wil werken met projectie, woede of andere emoties. Ik moedig je aan sneller of rustiger te ademen.

Doordat je lijf meer zuurstof inneemt dan gebruikelijk kunnen er lichaamsdelen gaan tintelen of licht verkrampen. Dat is niet erg en er kan niks gebeuren. Geef het aan en ik ondersteun je tijdens je proces. Soms komt het voor dat je eerst in contact komt met alle bewuste en onbewuste vermoeidheid, voordat je de andere voordelen kunt ervaren (inspiratie, rust, energie en diepe ontspanning). 

Let op: De intentie of vraag waarmee je de sessie in gaat heeft invloed. Zodoende is het aan te raden om een intentie of vraag te hebben. Bijvoorbeeld:

·         Vraag: Ik wil rust, hoe kan ik dat krijgen?

·         Vraag: Ik zoek een baan maar welke?

·         Vraag: Hoe kan ik mezelf meer uiten in mijn relatie?

·         Intentie: Liefde, energie, sporten, loslaten, vastpakken etc.

Neem tijd om te luisteren naar je lijf en intuïtie. Wees stil, concentreer, luister, voel en volg de begeleiding die je ontvangt. Als het te snel gaat, als je het koud of te warm hebt, als er pijn optreedt of er emoties komen mag je dat hardop zeggen. Het resultaat is vaak enorme ontspanning, een warm gevoel, een ‘vol’ en voldaan gevoel (in je lichaam zitten), rust en stilte en regelmatig ook antwoorden op vragen die er spelen in je leven.

WIL JIJ OOK EEN ADEMSESSIE BOEKEN?

Neem dan contact op om je verhaal en wens te delen. Een ademsessie wordt zelden als losse sessie geboekt, maar op zijn minst in een serie van drie sessies. De reden hiervoor is simpel: Zo diep gaan en je overgeven aan een onbekende therapeut is voor je hoofd wellicht wel een goed idee, maar je lichaam heeft het nodig om er op een rustige manier naartoe te werken.

Losse ademsessie: € 145,00

Traject ademwerk (3 sessies): € 415,00

 

CONTRA-INDICATIES

Zwangerschap

Epilepsie

Hartstoornissen

Herseninfarct of hersenbloeding

Bij psychische klachten, bijvoorbeeld: depressie, schizofrenie, psychose

Je verslaafd bent aan psychoactieve middelen, zowel soft- als harddrugs