Vanuit mijn hart

Geluk is niet te vinden buiten jezelf, in een succesvolle baan of relatie. Alles wat je zoekt is al aanwezig in jezelf, mits je bereid bent om naar binnen te kijken en contact te maken met dat wat je in wezen bent.

Lees meer »

๐™•๐™ฌ๐™–๐™ฃ๐™œ๐™š๐™ง๐™š ๐™Ÿ๐™ž๐™Ÿโ€ฆ ๐™ฏ๐™ค๐™ง๐™œ ๐™ซ๐™ค๐™ค๐™ง ๐™Ÿ๐™š๐™ฏ๐™š๐™ก๐™› ๐™š๐™ฃ ๐™๐™š๐™ฉ ๐™ ๐™ก๐™š๐™ž๐™ฃ๐™š ๐™ฌ๐™ค๐™ฃ๐™™๐™š๐™ง๐™ฉ๐™Ÿ๐™š ๐™ž๐™ฃ ๐™Ÿ๐™š ๐™—๐™ช๐™ž๐™ . ๐Ÿงก

In de gesprekken met de zwangere vrouwen in mijn praktijk geven ze vaak aan dat ze het lastig vinden om hun grenzen aan te geven. En dan met name op het werk. Ze willen niet gezien geworden als zeurders en zetten zelfs nog even een extra tandje erbij. Want met het idee dat je straks ook nog heel lang verlof hebt, wil je je collegaโ€™s niet nu al tekort schieten.

Lees meer »

FUNDAMENT

Vorig jaar heb ik mijn vastigheid opgezegd om als zelfstandige verder te gaan. Naast hier enorm veel zin in te hebben, was het natuurlijk ook hartstikke spannend. Maar dat heb ik eigenlijk niet zo heel bewust ervaren. Dit zat meer in mijn onbewuste. Terugkijkend (altijd makkelijk ๐Ÿ˜‰) stond de invulling van mijn week ineens op zijn kop en heb ik hier weer een nieuwe routine in moeten zoeken. Zowel in werk maar ook privรฉ.

Lees meer »

Stap voor stap ontvouwt zich de weg

๐—ญ๐—ผ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‚๐—ฟ. Dus tijd voor een lekkere lange blogโ€ฆ ๐Ÿ˜‰ Graag wil ik jullie meenemen hoe mijn ontwikkelingspad tot voetreflextherapeut is verlopen.

Lees meer »

Burn-out & Voetreflexologie

Dat burn-out een aandoening van deze tijd is, daar zijn we ons allemaal wel van bewust. De cijfers blijven groeien en het aantal mensen met een burn-out is de afgelopen twee jaar weer verder gestegen met ruim 20%.

Lees meer »

Alles zit opgeslagen in jouw lichaam

Alles zit opgeslagen in jouw lichaam. Van kleine ervaringen tot grote. Dit gebeurt van jongs af aan. Als je ouder wordt, loop je steeds meer tegen bepaalde dingen aan die jouw levensgeluk in de weg staan.

Lees meer »

Emotionele pijn en fysieke pijn: hoe werkt dat precies?

๐™€๐™ข๐™ค๐™ฉ๐™ž๐™ค๐™ฃ๐™š๐™ก๐™š ๐™ฅ๐™ž๐™Ÿ๐™ฃ ๐™š๐™ฃ ๐™›๐™ฎ๐™จ๐™ž๐™š๐™ ๐™š ๐™ ๐™ก๐™–๐™˜๐™๐™ฉ๐™š๐™ฃ: ๐™๐™ค๐™š ๐™ฌ๐™š๐™ง๐™ ๐™ฉ ๐™๐™š๐™ฉ ๐™ฅ๐™ง๐™š๐™˜๐™ž๐™š๐™จ?

Lees meer »

Wat als je vermoeidheid langdurig aanhoudt?

Jezelf af en toe moe voelen, ervaren we allemaal wel eens. Maar wat als je energieniveau maar niet stijgt, zelfs als je rust neemt? Als je vermoeidheid langdurig aanhoudt en je dagelijkse leven gaat beรฏnvloeden, kun je het beste eerst je huisarts raadplegen voor de nodige tests. Daarnaast kan de Chinese geneeskunde uitkomst bieden. Deze eeuwenoude traditie zit vol met wijsheid over (levens)energie en mogelijk oorzaken van aanhoudende vermoeidheid.

Lees meer »

De kracht van onze gedachten

๐˜ฟ๐™š ๐™ ๐™ง๐™–๐™˜๐™๐™ฉ ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™ค๐™ฃ๐™ฏ๐™š ๐™œ๐™š๐™™๐™–๐™˜๐™๐™ฉ๐™š๐™ฃโ€ฆ

Lees meer »

๐™’๐™ž๐™จ๐™ฉ ๐™Ÿ๐™š ๐™™๐™–๐™ฉ ๐™จ๐™ฉ๐™ง๐™š๐™จ๐™จ ๐™ค๐™ค๐™  ๐™ž๐™ฃ๐™ซ๐™ก๐™ค๐™š๐™™ ๐™๐™š๐™š๐™›๐™ฉ ๐™ค๐™ฅ ๐™Ÿ๐™š ๐™จ๐™ฅ๐™ž๐™Ÿ๐™จ๐™ซ๐™š๐™ง๐™ฉ๐™š๐™ง๐™ž๐™ฃ๐™œ?

Door langdurige stress komt je lichaam in een staat van overleven en wordt er minder maagzuur en spijsverteringssappen aangemaakt. Je merkt dit bijvoorbeeld door een droge mond en meer dorst. Het gevolg is dat je minder voedingsstoffen opneemt, omdat juist deze spijsverteringssappen en enzymen hiervoor moeten zorgen. Tekorten aan vitaminen, mineralen etc. kunnen ontstaan en dit heeft grote gevolgen voor je welzijn.

Lees meer »

๐™Ž๐™ก๐™–๐™–๐™ฅ๐™ฅ๐™ง๐™ค๐™—๐™ก๐™š๐™ข๐™š๐™ฃ ๐™—๐™ž๐™Ÿ ๐™š๐™š๐™ฃ ๐™—๐™ช๐™ง๐™ฃ-๐™ค๐™ช๐™ฉ

Veel mensen met een burn-out ervaren slaapproblemen. Terwijl een goede nachtrust juist cruciaal is om te herstellen van een burn-out. Slaap zorgt ervoor dat je meer energie krijgt, beter in je vel komt te zitten en dat je daardoor kan herstellen van je burn-out.

Lees meer »

๐˜ฝ๐™ช๐™ง๐™ฃ-๐™ค๐™ช๐™ฉ ๐™ค๐™› ๐™ค๐™ซ๐™š๐™ง๐™จ๐™ฅ๐™–๐™ฃ๐™ฃ๐™š๐™ฃ๐™๐™š๐™ž๐™™?

Er is sprake van overspannenheid als stress voor een lange tijd aanhoudt. Bijvoorbeeld een aantal maanden. Je hebt in dit geval een aantal weken nodig om te herstellen. Het is hierbij belangrijk om genoeg te rusten en voldoende tijd voor jezelf te nemen. De klachten lijken erg veel op de klachten van een burn-out, maar ze zijn meestal minder intens.ย 

Lees meer »

Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen.

In mijn praktijk merk ik dat mensen vaak langdurig hun eigen grenzen overschrijden. Als ze dan de rust nemen en terugkijken dan kunnen ze zien dat het lichaam al ruime tijd signalen aan het afgeven is. Maar deze signalen hebben ze genegeerd. Dit met het gevolg dat er zwaardere lichamelijke klachten ontstaan die ze niet meer kunnen negeren. Denk dan ook aan stressgerelateerde klachten waardoor ze zelfs volledig uitvallen.

Lees meer »

Lemniscaat massage

Voorbereiden op mijn 1e lesdag van mijn 3e jaar Voetreflexopleiding bij Total Health. Hier gaan we dieper in op de lemniscaat massage.

Lees meer »

De werking van reflexzonetherapie is aangetoond

Talloze onderzoeken laten zien dat reflexzonetherapie positief effect heeft op stress, pijn, angst. Reflexzonetherapie verbetert de kwaliteit van leven. Dat het werkt weten we al honderd jaar, sinds de Amerikaan, dr. William Fitzgerald, deze kennis als KNO-arts toepaste. Zo kon hij zonder verdoving opereren of een tand trekken. Reflexzonetherapie wordt in veel landen toegepast. Met name in Denemarken en Engeland is deze behandelvorm populair. Over hoe het werkt tastten de wetenschappers lang in het duister, maar nu is met moderne technieken de werking aangetoond.ย 

Lees meer »

Bewustwording

๐˜ฝ๐™š๐™ฌ๐™ช๐™จ๐™ฉ๐™ฌ๐™ค๐™ง๐™™๐™ž๐™ฃ๐™œMensen voelen vaak pas hoe gestresst ze zijn nadat ze zich wat gaan ontspannen. Als resultaat van een ontspannende voetreflexbehandeling voelen mensen zich in eerste instantie meestal moe. Zij worden zich voor het eerst bewust dat er zoveel vermoeidheid in hun lichaam zit. Dit is dus eigenlijk een goede reactie want ze gaan dan nu echt voelen. Na verloop van tijd verdwijnt de vermoeidheid vanzelf en gaan ze zich energieker en vitaler voelen. Dit is ook wat ik vaak in mijn praktijk terugkrijg van klanten. Ze vertellen dat ze tijdens een behandeling een diepe ontspanning ervaren die ze zelf niet kunnen realiseren in het dagelijks leven. De rust wat ik breng tijdens deze massage is helend voor het lichaam. Mooi werk heb ik.

Lees meer »

Zonnevlechtmassage

Onlangs heb ik een klant de zonnevlechtmassage geadviseerd. Maar wat is nu precies โ€œde zonnevlechtโ€? Dit is ons 3e chakra en vertegenwoordigt onze zon, ons krachtencentrum. Vanuit hier voelen we wat ons doel, onze passie, ons verlangen is en zetten dat in de wereld neer. Vanuit de zonnevlecht knopen we actieve betrekkingen aan met de wereld om ons heen. Als onze zonnevlecht goed werkt, dan zijn we in staat om prettige, voedende en duurzame relaties aan te gaan. Via onze zonnevlecht nemen we ook de stemmingen van anderen waar. Dus de prikkels van buitenaf. Wanneer we met negatieve prikkels te maken krijg, ervaren we dit als een soort gevaar, dan trekt onze zonnevlecht zich samen, hij verkrampt. Je krijgt dan een onaangenaam gevoel in je buik. Dit samentrekken is een soort beschermingsmechanisme. Via je zonnevlecht neem je dus informatie op van de buitenwereld en deze reageert dan ook sterk op stress, spanning, angst, woede etc. Mijn klant vanmorgen merkte dat alle prikkels vanuit haar omgeving sterk binnenkwamen en dat ze hierdoor uit balans raakte. Deze zonnevlechtmassage biedt dan de mogelijkheid om meer in de eigen kracht te gaan staan waardoor er innerlijke rust ontstaat. ๐Ÿ™De meest voorkomende reactie van deze massage is dat klanten voelen dat de spanning is weggetrokken. En dat de energie toeneemt omdat ze sterker in hun krachtcentrum komen te staan. โ˜€๏ธSpreekt deze massage jou aan? Voel je welkom om een afspraak in te plannen. โœจ~ Liefs Lien ~

Lees meer »