𝙒𝙞𝙨𝙩 𝙟𝙚 𝙙𝙖𝙩 𝙨𝙩𝙧𝙚𝙨𝙨 𝙤𝙤𝙠 𝙞đ™Ŗđ™Ģ𝙡𝙤𝙚𝙙 𝙝𝙚𝙚𝙛𝙩 𝙤đ™Ĩ 𝙟𝙚 𝙨đ™Ĩ𝙞𝙟𝙨đ™Ģ𝙚𝙧𝙩𝙚𝙧𝙞đ™Ŗ𝙜?

Gepubliceerd op 22 oktober 2021 om 21:41

Door langdurige stress komt je lichaam in een staat van overleven en wordt er minder maagzuur en spijsverteringssappen aangemaakt. Je merkt dit bijvoorbeeld door een droge mond en meer dorst. Het gevolg is dat je minder voedingsstoffen opneemt, omdat juist deze spijsverteringssappen en enzymen hiervoor moeten zorgen. Tekorten aan vitaminen, mineralen etc. kunnen ontstaan en dit heeft grote gevolgen voor je welzijn.

De eerste symptomen van verminderde spijsvertering door stress is:
☚ī¸ Minder energie
🙁 Minder stressbestendig; korter lontje, minder concentratie, prikkelgevoeliger, etc.
🙁 Een opgeblazen buik
🙁 Buikpijn
☚ī¸ Problemen met je stoelgang

Bij chronische stress loop je kans dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt en/of je voeding langdurig niet goed verteert, dit heeft effect op je darmbacteriën. Hierdoor ga je minder neurotransmitters (boodschapperstofjes van je zenuwstelsel) aanmaken die juist verantwoordelijk zijn voor stressbestendigheid, concentratie, slapen, focus, daadkracht, geheugen en je lekker in je vel voelen. Uiteindelijk beland je dan in een vicieuze cirkel.

Herken jij jezelf in bovenstaand en wil je dit doorbreken? Neem dan contact met me op om af te stemmen wat voetreflexologie voor jou kan betekenen.

Voel je welkom! ✨

~ Liefs Lien ~


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.