Emotionele pijn en fysieke pijn: hoe werkt dat precies?

Gepubliceerd op 15 oktober 2022 om 20:00

𝙀𝙢𝙤𝙩𝙞𝙤𝙣𝙚𝙡𝙚 𝙥𝙞𝙟𝙣 𝙚𝙣 𝙛𝙮𝙨𝙞𝙚𝙠𝙚 𝙠𝙡𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣: 𝙝𝙤𝙚 𝙬𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙝𝙚𝙩 𝙥𝙧𝙚𝙘𝙞𝙚𝙨?

Fysieke klachten kunnen een waarschuwing zijn voor je lichaam dat er sprake is van emotionele pijn die nog verwerkt moet worden, zo blijkt uit een onderzoek van Psychology Today.

De onderzoekers kwamen erachter dat mensen denken de emotionele pijn verwerkt te hebben, maar het zenuwstelsel stond nog steeds in de survival modus. Het bleek lastig te zijn voor deze mensen om terug te keren naar de ontspannen modus. Wanneer het zenuwstelsel in deze survival modus blijft, houd je een verhoogde hartslag, verhoogde bloeddruk, verhoogde alertheid en blijf je focussen op de omgeving. Hierdoor wordt het voor het immuunsysteem lastiger om je lichaam te genezen, met als gevolg dat je last krijgt van fysieke pijn.

Voetreflexologie is een hele mooie manier om met deze onverwerkte emotionele pijnen aan de slag te gaan. Tijdens de sessies hoef je niet te praten, maar ontvangt je lichaam wel de benodigde prikkels om deze emotionele blokkades te verhelpen. Geïnteresseerd? Voel je welkom om een afspraak bij me te maken.

~ Liefs Lien ~


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.