FUNDAMENT

Gepubliceerd op 25 februari 2023 om 09:53

Vorig jaar heb ik mijn vastigheid opgezegd om als zelfstandige verder te gaan. Naast hier enorm veel zin in te hebben, was het natuurlijk ook hartstikke spannend. Maar dat heb ik eigenlijk niet zo heel bewust ervaren. Dit zat meer in mijn onbewuste. Terugkijkend (altijd makkelijk 😉) stond de invulling van mijn week ineens op zijn kop en heb ik hier weer een nieuwe routine in moeten zoeken. Zowel in werk maar ook privé.

Dat ik de afgelopen paar maanden zoekende was en dus uit balans, merkte ik op een gegeven moment aan lichamelijke klachten die ik ging ervaren. Iedereen heeft zijn eigen zwakke plekken maar bij mij kwam dit terug in de vorm van hoofdpijn, eczeem en last van mijn onderrug. Ook was ik minder in harmonie naar mijn kinderen toe. En dit alles bij elkaar was wel een enorme spiegel dat ik hiermee aan de slag wilde gaan.

Ten eerste ben ik gaan kijken hoe ik meer rust kon brengen in mijn routine van de week. Dat werk en privé niet continu in elkaar overliep. Ik was zo enthousiast dat ik elk vrij minuutje met werk aan de slag wilde, maar dat werkt op de lange termijn natuurlijk averechts. Daarnaast heb ik direct mijn bezoeken aan mijn eigen voetreflex therapeut opgeschroefd om mijn lichaam te ondersteunen.

In een sessie bij mijn collega therapeut kwam duidelijk naar voren dat mijn onderrug en heupen ondersteuning nodig hadden. Metafysisch staat de onderrug en heupen voor jouw eigen stabiele basis. Dus eigenlijk heel logisch dat ik hier klachten kreeg want mijn fundament moest ik weer zelf uit gaan vinden en dat proces uitte zich dus in deze klachten. Deze sessie was behoorlijk pittig (lees tegen pijnlijk aan) en in de avond en de nacht werden de klachten dusdanig hevig dat het mij uit mijn slaap hield. Ik kon mezelf geruststellen met de wetenschap dat klachten kunnen verergen na een behandeling omdat het lichaam weer op zoek is naar symbiose. En in de loop van de volgende dag waren mijn klachten helemaal verdwenen. En nu nog steeds (4 wkn na de behandeling) ervaar ik geen onderrugklachten meer. Zo bijzonder om dit zelf ook weer te mogen ervaren wat voetreflextherapie kan bijdragen aan het zelfgenezend vermogen van ons lichaam.

Door aan de slag te gaan en te kijken wat niet werkte voor mij, heb ik nu een fundament / routine gecreëerd die past bij mij. Het is me wel weer duidelijk geworden dat je alert moet zijn op waar de energielekken zitten. Uiteindelijk gaat het echt ten koste van je eigen gezondheid. Door te werken aan een stevig fundament ervaar ik dus ook minder stress en zijn ook mijn eczeem- en hoofdpijnklachten verdwenen. En kan ik ook wel zeggen dat ik weer vanuit harmonie reageer op mijn kinderen. En dat is mij zoveel waard. 🧡

Toch wonderlijk hé hoe ingenieus het lichaam werkt en jou laat zien hoe het daadwerkelijk met je gaat?! Sta jij weleens stil wat jouw klachten je willen vertellen? Wil je hier ondersteuning bij? Voel je welkom om contact met me op te nemen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.