𝘽𝙪𝙧𝙣-𝙤𝙪𝙩 𝙤𝙛 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙨𝙥𝙖𝙣𝙣𝙚𝙣𝙝𝙚𝙞𝙙?

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 16:42

Er is sprake van overspannenheid als stress voor een lange tijd aanhoudt. Bijvoorbeeld een aantal maanden. Je hebt in dit geval een aantal weken nodig om te herstellen. Het is hierbij belangrijk om genoeg te rusten en voldoende tijd voor jezelf te nemen. De klachten lijken erg veel op de klachten van een burn-out, maar ze zijn meestal minder intens. 

Wanneer de overspannenheidsklachten langer dan 6 maanden worden genegeert, kun je last krijgen van een burn-out. In de meeste gevallen heeft een burn-out te maken met jarenlang over je grenzen gaan. Hierdoor is een burn-out vaak lastig te herkennen. Je doet dit namelijk al hele lange tijd op deze manier. 

De klachten die mensen ervaren zijn voor iedereen verschillend. Deze klachten kunnen zowel lichamelijk als mentaal zijn. Je kunt de volgende klachten ervaren;

𝙇𝙞𝙘𝙝𝙖𝙢𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠𝙚 𝙠𝙡𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣: vermoeidheid, hoofdpijn of spierpijn, slecht slapen, buikpijn of darmproblemen, een verlaagde weerstand, hartkloppingen, verhoogde bloeddruk of cholesterol, meer zweten en trillen.

𝙈𝙚𝙣𝙩𝙖𝙡𝙚 𝙠𝙡𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣: overprikkeling, ongerust, angstig of opgejaagd gevoel, huilbuien, niet meer kunnen genieten, besluiteloosheid, concentratieproblemen, onzekerheid, schuldgevoelens.

Heb je te maken met overspannenheid / burn- out en ben je op zoek naar hulp? 𝙑𝙤𝙚𝙩𝙧𝙚𝙛𝙡𝙚𝙭𝙥𝙡𝙪𝙨 kan jou begeleiden bij het herstellen van de balans in je lichaam en je leven. Voel je welkom. ✨

~ Liefs Lien ~


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.