Burn-out & Voetreflexologie

Gepubliceerd op 16 november 2022 om 23:35

Dat burn-out een aandoening van deze tijd is, daar zijn we ons allemaal wel van bewust.
De cijfers blijven groeien en het aantal mensen met een burn-out is de afgelopen twee jaar weer verder gestegen met ruim 20%.

Vaak wordt alleen werk als boosdoener aangewezen en soms is dit ook zo, maar vaak zie ik bij mijn cliënten dat het echt niet alleen aan het werk te danken is. Maar juist ook aan allerlei randzaken zoals mantelzorg, perfectionisme, fomo, sociale druk, materialisme, verwachtingen.

In mijn praktijk ontvang ik mensen die herstellende zijn van een burn-out. Vaak zijn ze bij de huisarts geweest en komt het advies uit op cognitieve gedragstherapie en vaak ook medicatie. Maar er wordt niet gekeken naar de lichamelijke reacties die stress op het lichaam heeft.

Veelal krijg ik te horen dat men niet meer tot rust kan komen. Dat het lijf continue aanstaat, waardoor het lichaam voortdurend in overleefstand blijft staan. Het lichaam weet gewoon niet meer hoe die in de ruststand kan komen.

Dit wordt allemaal vanuit het zenuwstelsel aangestuurd en laat nu net voetreflextherapie daar iets heel waardevols in kunnen betekenen. Want wanneer het lichaam via deze therapie deze ontspannen toestand kan ervaren dan krijgt het ook de gelegenheid om weer meer in balans te komen.

Voetreflexologie ondersteunt mensen met een burn-out enorm en zorgt daardoor dat het herstel vlotter verloopt.

In mijn praktijk heb ik een behandeltraject ontwikkelt van drie maanden specifiek voor mensen herstellende van een burn-out. In deze periode krijg je volledige ondersteuning van mij om aan je herstel te werken. En daarnaast ook om grip te krijgen op je eigen leven zodat je goed in staat bent je eigen grenzen te bewaken. Want voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen.

Wil je hier meer over weten? Laat het me weten. Ik sta je met alle liefde te woord.

~ Liefs Lien ~


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.