Stap voor stap ontvouwt zich de weg

Gepubliceerd op 24 februari 2023 om 20:20

𝗭𝗼 𝗵𝗲𝘁 𝘄𝗲𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱 𝘀𝘁𝗮𝗮𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗱𝗲𝘂𝗿. Dus tijd voor een lekkere lange blog… 😉 Graag wil ik jullie meenemen hoe mijn ontwikkelingspad tot voetreflextherapeut is verlopen.

In 2018 en 2019 ben ik mezelf gaan oriënteren welke studie ik wilde gaan oppakken en kwam ik uit op de Voetreflexplus opleiding van Total Health Academy. Dit ging echter niet over één nacht ijs. Hier heb ik echt de tijd voor genomen en ben ik me gaan verdiepen in deze, toen nog, onbekende wereld voor mij. Ik heb in mijn loopbaan altijd gewerkt met mensen en in 2018 werkte ik als loopbaancoach. Maar om daadwerkelijk aan iemands voeten te gaan zitten, moest ik ook echt nog wel gaan aftasten. Er was in 2011 een zaadje bij me gepland, maar ik heb hier wel zelf actie in moeten ondernemen, om dit te laten ontkiemen.

𝗛𝗼𝗲 𝗱𝗮𝘁 𝗲𝗿𝘂𝗶𝘁 𝘇𝗮𝗴? Het begon met het uitspreken naar mijn omgeving, inlezen in de materie en oriënteren naar verschillende cursussen/opleidingen. Zo kwam ik uit op een voetreflexcursus van drie weken in Leiden. Een goede manier om eens te proeven en te bekijken wat dit met me deed. Dat de materie mij fascineerde wist ik wel, maar het daadwerkelijk doen, daar was ik zo benieuwd naar. En ik weet nog zo goed het moment dat ik voor het eerst een massage ging uitvoeren. Wat naast onwennig was, voelde ik ook direct heel duidelijk dat dit enorm bij me paste. Het was een soort van “thuiskomen”. Ik voelde aan alles dat ik op deze manier ook contact kon leggen met mensen en kon bijdragen aan hun vitaliteit. En ja, met het hoofd vond ik het allemaal lastig te begrijpen, maar het was echt mijn intuïtie die sprak dat dit voor mij voorbestemd was. Deze deur heb ik toen vol open gezet en ben ik het avontuur ingestapt door een drie jarige studie op te pakken. Mezelf ondergedompeld in de Chinese, natuur- en energetische geneeskunde. Een wereld die zo nieuw was voor mij, maar ook zo logisch. Deze holistische kijk kon ik ook direct goed inzetten in mijn werk als loopbaancoach. Alles is immers met elkaar verbonden en ik zag in de praktijk dan ook duidelijk dat als mensen langdurig werk deden wat niet bij ze paste, dit uiteindelijk uitte in lichamelijke klachten. Voor mij een extra motivatie om hier meer bewustwording in te gaan creëren.

Wat ik mee wil geven in deze post? Ik had vroeger echt nooit bedacht dat voetreflexologie mijn passie zou zijn. Ik werkte binnen bedrijven waar omzet en groei high priority was. En begrijp me niet verkeerd. Deze periode heb ik zeker niet willen missen, want dit heeft me ook zeker gevormd als mens. En het belangrijkste ook dat ik heb ervaren hoe ik het graag anders zou willen zien. Maar gelukkig merken we ook allemaal dat er een kanteling plaatsvindt en dat er meer en meer gekeken wordt naar de duurzame vitaliteit van de mens en werknemer. Dat ik hier op mijn manier invulling aan mag geven, daar ben ik enorm dankbaar voor. Ik heb er hard voor gewerkt en ben een pad op gegaan zonder te weten waar die me heen zou leiden. Ik ben dan ook trots op waar ik nu sta en kijk vol vertrouwen naar de toekomst.

Ook ben ik me ervan bewust dat ik als mens en therapeut verder mag groeien in het leven. En achter de deur die ik drie jaar geleden geopend heb, staan nog meer deuren om ontdekt te worden. En daar kijk ik enorm naar uit. 𝗦𝘁𝗮𝗽 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝘀𝘁𝗮𝗽 𝗼𝗻𝘁𝘃𝗼𝘂𝘄𝗱 𝘇𝗶𝗰𝗵 𝗱𝗲 𝘄𝗲𝗴 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗺𝗶𝗷. En de eindbestemming…? Geen idee, maar dat maakt het juist interessant.

𝗛𝗲𝗯 𝗷𝗶𝗷 𝗲𝗲𝗻 𝘇𝗮𝗮𝗱𝗷𝗲 𝗱𝗶𝗲 𝗼𝗻𝘁𝗸𝗶𝗲𝗺𝘁 𝗺𝗮𝗴 𝗴𝗮𝗮𝗻 𝘄𝗼𝗿𝗱𝗲𝗻? Zorg dat je jezelf gaat oriënteren en dit mag met kleine stapjes… We zijn vaak zo ingesteld dat we al direct bij het einddoel willen zijn, maar juist het proces daarvoor is zo belangrijk voor je eigen ontwikkeling. En het doel waar je mee begint, verschuift zich toch, dus laat je verrassen waar het pad zich heen leidt. Bekijk welke lijntjes je kan gaan uitzetten om meer duidelijkheid te gaan creëren voor jezelf. En maak deze stappen concreet in een periode van twee maanden en maak na deze twee maanden weer nieuwe subdoelen.. Stap voor stap ontvouwt zich dan de weg en vertrouw daar ook op dat het je gaat leiden naar meer 𝘇𝗶𝗻𝗴𝗲𝘃𝗶𝗻𝗴 𝗲𝗻 𝗝𝗢𝗬 in jouw leven.

Zou je willen dat ik eens met je meekijk? Boek dan een kennismakings(coach)sessie bij me zodat we kunnen afstemmen of ik van betekenis kan zijn voor jou. Naast voetreflexbehandelingen vind ik het geweldig om jou op weg te helpen in je persoonlijke ontwikkelingspad. En naast de coaching sessies kan een voetreflexbehandeling je helpen om je intuïtie te laten spreken. Want alle antwoorden zitten immers in jou..

Mooi weekend lieve mensen.

~Liefs Lien~


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.