Lemniscaat massage

Gepubliceerd op 20 september 2021 om 17:03

Voorbereiden op mijn 1e lesdag van mijn 3e jaar Voetreflexopleiding bij Total Health. Hier gaan we dieper in op de lemniscaat massage.

De lemniscaat wordt ook wel een luie of liggende 8 genoemd. Het is een bijzondere beweging die zijn oorsprong heeft in verschillende culturen; zoals de Griekse oudheid en de Romeinse tijd. In de wiskunde vinden we de acht terug in de getallenleer en staat de 8 voor harmonie, totaliteit en volkomenheid.

Deze massage is goed in te zetten bij wanneer er fysieke of emotionele problemen zijn, waarbij meer evenwicht, stroming van energie en verbinding het genezingsproces kunnen ondersteunen.

Ook bij pijnklachten is de massage heel geschikt om geblokkeerde energie in beweging te krijgen en hierdoor op een zachte manier verlichting van de pijn te bewerkstelligen.

De lemniscaat beweging geeft een sterk verbindend effect, waarbij er steeds een focus- en rustpunt is in het midden van de lemniscaat.

In mijn opleiding ontvangen we ook altijd zelf de massages. Die wordt dan gegeven door een collega student. Heel fijn om dit ook zelf te mogen ervaren waardoor je nog beter de diepgang van de massages ervaart. ✨🙏


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.