Na de vakantie

Gepubliceerd op 13 mei 2024 om 18:06

Zo hoe is jouw start weer geweest na de meivakantie? Keek je ernaar uit om je werkweek weer op te starten?

Een beetje frisse tegenzin is natuurlijk prima maar wist je dat heel veel mensen na een vakantie starten met een loodzwaar gevoel? Met meer dan een beetje frisse tegenzin gaan ze weer aan de slag met hun blikveld gericht op de volgende vakantie. Tja en dan is mijn vraag: is daar het leven voor bedoeld? Om in die sleur te leven en zo voorbij te gaan aan je eigen behoeftes?

Ik vind dit oprecht heel treurig. Want nee, het is niet normaal om dit gevoel te hebben. En ja, je hebt echt een keuze. Misschien zie je de oplossing niet direct en zie je allemaal beren op de weg, maar uiteindelijk heb je altijd een keuze.

In mijn vorige werk kwam ik als re-integratie/loopbaancoach al in aanraking met mensen die door fysieke en mentale klachten hun eigen werk niet meer konden uitvoeren. En dit ging ik steeds meer vanuit een holistisch oogpunt bekijken omdat het lichaam uiteindelijk nooit liegt.

Bijvoorbeeld een meneer die een frozen shoulder ontwikkelde na tientallen jaren werk te hebben gedaan wat hij niet leuk vond, maar hij zat vast in deze baan. De soort van welbekende gouden kooi want het betaalde al zijn lasten, maar plezier had hij niet meer in het leven en zijn lichaam ging protesteren met deze letterlijk vastzittende schouder.

Of een mevrouw met een rughernia die jaren zichzelf voorbij had gelopen. Al haar aandacht en energie gingen naar haar gezin en werkgever, maar ze vergat haar eigen basis/fundament -> staat voor de ruggenwervel. Dus ontwikkelde ze een hernia en kon ze letterlijk niets meer en liet haar lichaam dus merken dat ze eerst aan zichzelf moest gaan werken.

Of die mevrouw die al jaren kampte met hoofdpijn. Deze begon vaak na een werkdag waardoor ze ‘s avonds, nadat ze haar kinderen op bed had gelegd, haar eigen bed indook om zo de volgende dag weer te kunnen werken. Het lukte haar net om alle ballen hoog te houden. Het weekend had ze dan nodig om bij te komen (niks geen leuke dingen doen met haar gezin want daar had ze de puf niet voor) zodat ze op maandag weer fit genoeg was om haar werkweek op te starten. Lijkt me niet helemaal de bedoeling en haar lichaam maakte dat kenbaar aan haar dmv de hoofdpijn en haar lage energie niveau.

En dit zijn zomaar wat voorbeelden.. Bij al deze voorbeelden was de eerste stap bewustwording en vanuit daar kon er geheeld en andere keuzes gemaakt worden naar een gelukkiger en vrijer leven.

Herken jij je in meer of mindere mate in bovenstaande verhalen? Neem dan eens contact met me op. Naast het lichaamswerk kunnen wij samen je huidige keuzes bekijken en kan ik je ondersteunen naar een gelukkiger, vrijer en vitaler leven. Léven in plaats van overleven. Ik gun dit iedereen. 🙏

Voel je welkom!

~ Liefs Lien ~


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.